Що таке мюслі?

Мюслі – це один із видів сухих сніданків швидкого приготування, основою яких є злакові пластівці з додаванням різноманітних натуральних компонентів.

Зерна, які входять у вміст мюслі, переважно цільні та немолоті, що збільшує їх харчову цінність. Вони відносяться до розряду складних (повільних) вуглеводів, тобто мають в собі велику кількість клітковини. Мюслі також багаті на мінерали, вітаміни групи В та вітамін Е.

ФАКТ: Властивості мюслі допомагають в очищенні кишечника (клітковина, якою багаті мюслі – розщеплює бактерії, що населяють кишечник).

Історія мюслі

Термін «Мюслі» з’явився на початку ХХ-ого століття. Він походить від іменника «Mus» - що з німецької означає «пюре». Саме в цей час, завдяки швейцарському лікареві-натуропату Максиміліану Бірхеру-Беннеру, ми вперше і дізнались про цей корисний сніданок. Слід врахувати, що він не був винахідником мюслі, а більше - їх популяризатором.

Одного разу гуляючи горами, Максиміліан познайомився з пастухом, відкрившого для нього ласощі, які для нас стали вже буденним перекусом зранку. Це була суміш молотої пшениці з додаванням ягід та меду, залитою підсолодженим молоком і у такому вигляді заїдалась яблуком. 70-ти річний пастух розповів, що так харчуватись зранку і ввечері навчив його батько. Завдяки такій дивовижній каші, він міг годинами блукати горами, не збиваючи темп дихання та жодного разу у своєму житті не відвідував лікарів.

Вдосконаливши рецепт, Бірхер розпочав застосовувати мюслі у харчуванні пацієнтів своєї клініки. Експерименти здійснювались як над основою: це могли бути вівсяні пластівці, рис, ячмінь, жито, пшениця, так і над додатками. Зазвичай мюслі заливали соком або звичайною водою. Все це перемішувалось в однорідну суміш, та подавалось з шматочком яблука і подрібненим мигдалем чи грецьким горіхом.

МІФ: Каші швидкого приготування – шкідливі (шкідливе надмірне вживання сухих сніданків через їх калорійність, а ось самі злаки визнані дуже корисним продуктом для нашого організму).

Виробництво мюслі

Для приготування органічних мюслі використовуються пластівці і зерна, які обробляються інфрачервоними променями. Їх змішують з сухими чи сублімованими фруктами і ягодами, медом, шоколадом, горіхами. Таких комбінацій є безліч. Таке приготування дозволяє смакувати мюслі як в «сирому» вигляді, так і заливаючи їх рідиною.

Підсумовуючи, мюслі – це насичення організму збалансованими вітамінами, мінералами та амінокислотами для підвищення тонусу на цілий день. Продукт позитивно впливає на очищення нашого організму та добре втомлює голод на весь день.

Мюслі – це економія Вашого часу! Для їх приготування затрачається мінімум зусиль, тому вони є швидким та корисним сніданком.