Мюслі -це сплющені зерна злаків, ощадно оброблені паром, з додаванням різноманітних горіхів, сухофруктів, насіння, шоколаду або інших смаколиків. Гранола - це також сплющені злаки, але, на відміну від мюслі, вони запечені до хрусткого стану з додаванням меду, рослинних олій і спецій. Отже, головна різниця між мюслями та гранолою в термічній обробці продукту та поживному складі. Відповідно поживний склад граноли завжди буде відрізнятись від мюслі присутністю підсолоджувачів та жиру рослинних олій. Проте це зовсім не означає, що мюслі корисніше граноли. Обидва продукти це колосальний скарб вітамінів, мінералів, клітчатки, корисних рослинних жирів, харчових волокон. У поєднанні з молочними продуктами - це ідеально збалансований сніданок, або легка вечеря. Корисна їжа, що подарує заряд бадьорості на день, хороше самопочуття та буде чудовим компаньйоном тим, хто слідкує за своєю фігурою та здоровим харчуванням.